Guest post-Ce bancuri avem voie să zicem?

Salutare. Emil Călinescu sunt, autor al blogului http://emilcalinescu.eu/. Dacă aveţi întrebări ori reproşuri, vă aştept să le faceţi pe blogul meu.

Acum intru direct în subiect si voi vorbi de bancuri. Mai precis de subiectele bancurilor. Iar ideea acestui articol mi-a venit în minte în urma Sărbătorii Pascale care tocmai a fost (sau mă rog, încă mai e).

Aşadar, unii oameni consideră că n-am avea voie să luăm în derâdere acest subiect. Cum ? Nu avem alte subiecte de bancuri decât religia ? De altcineva nu putem râde, trebuie musai să râdem de Iisus ?

Acum să vedem pe scurt de cine am putea râde şi ce « riscăm ». Aşadar :

–          Dacă facem bancuri cu şi despre femei, suntem musai misogini şi porci. E firesc adică. Noi încă vedem femeia la cratiţă, încă avem mentalitatea aia învechită şi nu ne-am modernizat deloc. Iar dacă o femeie face bancuri « misogine » e clar că merită împuscată. « Ce faci dragă, dai apă la moară porcilor de bărbaţi ? » . Deci nu, cu aşa ceva nu e voie să glumim.

–          Continuare la punctul anterior : nici de blonde să nu râdem. Adică ce are fata X dacă e blondă? Ce, n-are voie să fie? Ce ar trebui? Să se vopsească pentru a nu mai râde dobitocii de ea ? Ia mai lasaţi-o în pace ! Deci nici de blonde nu e voie.

–          Poate vă gândiţi să faceţi glume despre bărbaţi. Pai e trist : sunteţi nişte feministe frustrate, care nu suflaţi acasă în faţa bărbatului şi care vă vărsaţi năduful zicând bancuri. Ruşine să vă fie ! Iar dacă eşti bărbat şi zici astfel de bancuri, e clar că te-ai dat cu feministele. Ruşine să-ţi fie. Fă-te femeie dacă gândeşti ca ele… Deci nici de bărbaţi nu e voie.

–          De diversele « regiuni » de la noi iar nu e voie. Cum adică, oltenii îs inferiori ? Ori poate moldovenii ? Ori cine ştie, ardelenii. Iar dacă te iei de toţi e clar : esti bucureştean îngâmfat, care nu suportă provincialii. Ruşine să-ti fie şi ţie. Deci nici cu ei nu e voie să faci bancuri.

–          Poate te gândeşti să faci bancuri cu unguri. Mare eroare ! Suntem în Europa, cum îţi permiţi ? Anti-european extremist şi şovin care eşti! Du-tela Vadimsă-ţi dea carnet de membru PRM ! Deci nu, nici cu din ăştia nu e voie,

–            Să nu te gândeşti să faci bancuri cu politicieni. Dacă faci cu Băsescu, esti clar USL-aş. Dacă faci cu Iliescu, te-ai dat cu Chioru’. Sau dacă faci cu ambii, e clar că eşti d-al lu’ Dan Diaconescu. Ruşine să-ţi fie în orice situaţie te-ai afla. Deci mai bine abţine-te să faci bancuri politice.

–          Poate vrei bancuri cu ţigani ? RASISTULE ! Ce, suntem în epoca Ku-Kux-Klan ? NU suntem toleranţi ? Ruşine să-ţi fie pentru că te-ai gândit la aşa ceva.

–          Nu, nici cu evrei nu e voie, Hitleristu’ dracu’. Adică ei de ce ar fi inferiori ? EI nu sunt inferiori, suntem cu toţii egali. Ruşine să-ţi fie din nou.

–          Nu, nici cu alte naţii nu e voie : nici cu ruşi(nu-s toţi beţivi), nici cu franţuzi (nu-s toţi curvari), nici cu italieni (macaronar e termen peiorativ), nici cu români (cum ai putea să faci mişto de PROPRIA naţie), nici cu americani, nici cu arabi, nici cu scoţieni (nu toţi sunt zgârciţi). Nici măcar cu somalezi ori albanezi. Cu nimeni. Cu toţii suntem egali.

–          Aşa-i că te gândeşti să faci bancuri cu homosexuali ? Păi nu ţi-am zis că eşti intolerant şi că n-ai ce căuta în UE ?Păi aşa e ! Homosexualii sunt cetăţeni ca noi toţi şi au şi ei dreptul să existe, să se exprime. Au aceleaşi drepturi ca şi noi.

–          Nu e voie să faci bancuri nici cu meserii : avocaţii nu-s toţi proşti ori lacomi de bani, doctorii sunt nişte oameni de treabă care salvează vieţi, poliţiştii sunt oameni ai legii ce trebuie musai respectaţi, preoţii sunt oameni cu frica lui Dumnezeu. Credeam că ştii deja asta.

–           Să nu care cumva să faci bancuri cu animale ! SUNT SI ELE SUFLETE ! INSENSIBILULE ! De ce ai râde pe seama lor ? Că ele nu te aud, nu te înteleg şi nu se pot supăra pe tine ! Chiar eşti aiurea…

Ok, deci cu cine ai voie să zici bancuri :

–          Cu nebuni ! Păi dacă au fost declaraţi aşa, e clar : merită să faci bancuri pe seama lor. Dă-i incolo. Sunt nebuni, sunt nefolositori societăţii. Hai, fă mişto de ei, că nu e nimeni dintre noi în situaţia asta, deci nu se supără nimeni.

–          Puşcăriaşi. Da, ei merită un astfel de tratament. Dacă au greşit merită să facă lumea mişto de ei. Dă-i încolo de infractori. Scursuri ale societăţii. Nişte oameni infecţi.

–          Canibali. Păi primitivi d-ăia chiar mai există ? Credeam că ne-am modernizat. Ar putea fi încadraţi în categoria de mai sus, deci să facem mişto de ei zic.

Totuşi, parcă aveau şi nebunii drepturile lor. Puşcăriaşii la fel. Avem voie să-i închidem, să-i ţinem acolo, dar nu avem voie să îi facem de râs. Suntem civilizaţi doar, nu ? Iar canibalii or fi ei înapoiaţi, dar nu e vina lor. Noi, europeni civilizaţi, trebuie să mergem să îi civilizăm. Nu să le dăm în cam.

Oricum, « am întâlnit la viaţa mea » şi « nebuni de treabă ». Chiar şi deţinuţi foarte buni ca oameni. De ce ar merita un astfel de tratament ?

Până la urmă, de cine mai avem voie să râdem ? Aşa-i ca doar de Bulă, cu condiţia ca el să fie Bulă şi atât, nu « Bulă profesor », « Bulă homosexual », « Bula ungur »  ori cine ştie ce Bulă îţî mai trece prin cap. Bulă şi atât !

Redevenind serioşi, dacă gândim aşa ajungem la nebuni. Să n-avem voie să râdem de cineva pentru că … ? Păi hai să nu mai râdem deloc. Să interzicem definitiv bancurile, pamfletele, parodiile, comediile în cinematografe şi la tv. Singurele filme acceptate să fie dramele, documentarele şi cele romantice. Da, merge şi un western sau un film poliţist din când în când, dar cu fazele comice cenzurate.

Pe bune, dacă un banc zice că oltenii ţin ceasul în gură că să le miroasă gura a Tic-Tac înseamnă că chiar aşa fac ? Sunt oltean, apropo !

Salutări GLUMEŢE tuturor !

6 gânduri despre „Guest post-Ce bancuri avem voie să zicem?

  1. So true:)) Mereu o sa fie persoane care o sa comenteze la bancuri, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le mai spunem….pentru ca sunt si persoane care rad:d:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s