Vise

Sunt vise din care nu aş vrea să mă mai trezesc niciodată, în care totul este perfect şi plin de lumină.

E a doua oară când visez un peisaj de munte, îmi oferă chiar şi în vise cele mai frumoase sentimente. Te gândeşti poate, de ce am scris că am visat peisaje? Pentru că nu pot uita acest vis, m-am simţit atât de liberă în el, atât de fericită, starea de euforie atât de puternică, îmi venea să plâng de emoţie(nu ştiu dacă plâng în somn).

În primul rând, erau mulţi adolescenţi de vârsta mea la un teren de fotbal şi îmi trecea prin minte (în vis) că îmi era dor acele clipe ale copilăriei când ne jucam acolo. Totul era mirific, de un verde colorat şi multă veselie în jur. În zonă, erau dealuri pline de mister care m-au făcut curioasă să aflu ce se află în spatele lor, aşa că nu am mai stat pe gânduri şi am pornit în cercetare cu câteva persoane.

Am descoperit un fantastic peisaj de munte, de care nu mă mai săturam să-l privesc şi nu îmi venea să plec de acolo. În depărtare se vedeau căsuţe mici, cu acoperişuri divers colorate, iar creasta muntelui era înconjurată de porţiuni de zăpadă. Eram atât de captivată de culori şi de dimensiunea muntelui, încât mereu rămâneam în urmă de grupul cu care eram, iar la un moment dat mă pierdusem şi intrasem în panică. M-am supărat fiindcă dintr-o dată s-a aşternut ceaţa densă, iar peisajul se ascunsese…

Apoi găsisem o bisericuţă, iar toţi cei din grup ne-am împăştiat prin fiecare colţişor. Deodată… m-am trezit… şi-mi părea atât de rău că a fost doar un vis, iar timpul nu a permis să mă lase blocată acolo…

Datorită imaginilor ce mi-au rămas întipărite în minte am căutat o semnificaţie a lor. În sinea mea gândeam că sunt prea pasionată de peisaje, de imaginile văzute în depărtare, de dorinţa de a ajunge în locuri mirifice, pline de linişte şi care să umple sufletul de melancolie şi extaz.

Internetul are altă părere: „Dacă visăm munţi şi păşuni întinse, se consideră că există o stare de echilibru din punct de vedere emoţional. Înseamnă că în următoarele 5-6 zile sau chiar mai mult, vom şti să ne ţinem în frâu timiditatea excesivă, furia şi chiar agresivitatea. În cazul în care visăm munţi împăduriţi, putem spune că avem nevoie de mai multă acţiune, activitate, pentru a ne echilibra psihic. Visele de acest gen care se repetă pot demasca apariţia percepţiei monotoniei legată de viaţa de cuplu, la serviciu sau şcoală. Acest vis, dacă se repetă, este un important semnal ce reclamă stresul provocat de monotonie, care poate conduce la grave probleme de cuplu, dar şi în activitatea profesională.”

„Pe de altă parte, semnificaţia muntelui poate fi aceasta: eşti propria ta călăuză în viaţă, semn de evoluţie, introspecţie şi încredere în tine, efort psihic care se poate sfârşi cu rezultate foarte bune, capacitate de muncă, calităţi intelectuale, explorarea talentelor ascunse, fericire. În funcţie de peisaj, este definită starea interioară, realitatea gândurilor şi a sentimentelor, dorinţa de a vedea lucrurile aşa cum dorim.”

Surse interpretare vise: Dictionar de vise şi a1 women. Sursă imagini:  Tuk Tuk

2 gânduri despre „Vise

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s