Copii

La mulţi ani, copii! 😀

Deşi ca vârstă, suntem deja adulţi (unii dintre noi), ne mai putem numi copii. De ce? Pentru că în sufletele noastre ne rămân amintirile copilăriei şi ne trezim adesea gângurind vorbe ca nişte copii. Nu mai suntem potriviţi pentru jocurile de vârsta celor mici, însă ne preocupăm cu jocuri complicate, ce necesită soluţii cât mai bune pentru crearea unui viitor frumos.

Atunci ieşeam în curtea şcolii, jucam şotronul, coarda, pituluşul, alergam şi făceam desene pe asfalt cu cretă şi uitam de clopoţelul care ne avertiza că trebuia să ne întoarcem în clasă. Nu voiam să ne facem temele când ajungeam acasă şi ne era gândul numai la păpuşa din geam sau maşinuţa din cutie. Vremurile s-au schimbat, dar noi să mai păstrăm măcar bucuria şi zâmbetele de atunci.

Copii fiind, aveam atâtea motive de a ne bucura de orice cadou primit şi mereu aşteptam să vină o zi cât mai specială să primim jucărioara preferată. Acum privim cadourile în alte moduri şi le primim cu mare drag pe cele speciale (nu mă refer la chestii luxoase, ci la daruri mărunte, vorbe bune, urări, sau mici atenţii).

Simt că m-am maturizat prea devreme pentru vârsta pe care o aveam atunci… Odată cu clasa a 8-a, am început să pierd multe zâmbete şi bucurii, să mă preocup prea mult pentru viitor, a fost ca o trezire la realitate şi nu mai vedeam nici zilele deosebite ca un prilej frumos de a zburda de bucurie, simţeam că sunt doar nişte zile obişnuite care şi-au pierdut magia…

Să nu ne pierdem sufletele copilăroase în ciuda situaţiilor limită, să nu ne pierdem zâmbetele şi amintirile pline de inocenţă.

3 gânduri despre „Copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s