Fabrica de palme

A început ca o glumă rezultată din starea de oboseală, în loc de „Fabrica de pâine” am citit „Fabrica de palme”. O replică bună, care mi se pare fantastică în viaţa de zi cu zi.

Fiecare replică dură adesată cuiva, fiecare faptă născută din invidie, gelozie, răutate; sunt transpuse în palme grele pe care ni le pocneşte viaţa cu fiecare clipă. În funcţie de puterea ei de a lovi, la figurat sau la propriu, ne doboară mai mult sau mai puţin, dar după fiecare recidivă ne ridicăm mai puternici şi cu dorinţa de a înfrunta realitatea, de a fi mai buni, de a le demonstra celor din jur că nu suntem slabi şi că ştim să fim pe placul lor.

Atunci când ne striveşte pe neaşteptate, reacţionăm în modul de a crede că asta a fost ultima lovitură pe care o putem înfrunta, ni se inundă ochii de lacrimi şi vrem să ne ascundem, să fim invizibili, să nu fi venit niciodată o astfel de clipă. Viaţa are acolo în orăşelul ei, pe lângă fabrici de bucurii, noroc, sănătate, vise… şi fabrici de palme. Sunt ca acelea care realizează „chestii care provoacă doar rău”, cu deosebirea, că acestea deşi apar când ne e lumea mai dragă, ele nu fac altceva decât să ne pună în evidenţă curajul, dorinţa de a înfrânge şi puterea noastră.

Aceasta e o prezentare scurtă a „Fabricii de palme”.

Sursa foto: Haz de necaz

10 gânduri despre „Fabrica de palme

  1. Palme primim tot timpul in viata. Inarmeaza-te cu curaj. Si cateodata, incearca sa mai dai cate una inapoi, daca ai posibilitatea. Cate unii chiar le merita 😉

    1. Incerc sa ma gandesc la ceva cat mai repede 😀 Poate voi imbina realul cu imaginarul 😀 Nu promit nimic pentru ca astazi plec la bunici si sunt foarte indecisa in privinta viitorului meu… Am avut o perioada foarte urata, din care trebuie sa-mi revin 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s